Projekti

GRUPE ZA OPORAVAK ONKOLOŠKIH BOLESNIKA NA OTOKU ZDRAVLJA I VITALNOSTI

POMOZI DANAS ZA BUDI DOBRO SUTRA

Projekt ”Tjelesni i duhovni oporavak onkoloških bolesnika na otoku zdravlja i vitalnosti” osmišljen je kao jedan iskorak prema zdravlju, nakon operativnog zahvata bilo koje zloćudne bolesti, kemoterapije ili zračenja. Namijenjen je svim onkološkim bolesnicima koji mogu samostalno boraviti nekoliko dana izvan svog doma.

Program uključuje: svakodnevne lagane šetnje uz more, vježbe disanja i opuštanja u borovim šumama, planinarenje, rad u grupi sa psihologom/psihijatrom, medicinska stručna predavanja, radionice o zdravoj prehrani i ljekovitom bilju, različite duhovno meditativne sadržaje, vrtlarenje te razgled prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka. 

Kratki video jedne grupe možete pogledati ovdje

Nekoliko izjava dosadašnjih sudionika:

„Kako sam u procesu liječenja i stalnoj određenoj razini napetosti, nakon dugo vremena, ovdje sam se opustila. Program je pomogao u mom procesu ozdravljenja. Uvjerena sam u to!“ 

„Ovako nešto još nisam iskusila u svom procesu liječenja i iscjeljenja i prelijep doživljaj. Izuzetna je važnost u tom procesu posvetiti se duhu i duši i hvala udruzi Budi dobro koja je to prepoznala. To su divni ljudi puni ljubavi i topline, stručni i uvijek spremni “čuti” i doživjeti osobu u cjelini. Veliko hvala, osjećam da ste mi pomogli napraviti još jedan korak bliže zdravlju.“           
                                          
"
Barem da možemo ponoviti i sljedeće godine",

"Zašto ne postoji rehabilitacija onkoloških bolesnika u našem zdravstvenom sustavu?"

Jeste li znali da je otok Lošinj diljem svijeta poznat kao klimatsko lječilište zbog čistoće mora i zraka, blage klime, biljnog pokrova i aromatičnih mirisa? Prema istraživanjima, na otoku Lošinju je oko 1200 biljnih vrsta od kojih autohtonoj flori pripada 939 vrsta. Čak 230 vrsta ubraja se u ljekovito bilje. Povoljne klimatske uvjete otoka Lošinja prepoznali su već krajem 19. stoljeća ugledni bečki medicinski stručnjaci, što su svojim dugogodišnjim stručnim meteorološkim motrenjima i istraživanjima potvrdili dr. Conrad Clar i prof. Ambroz Haračić. Zbog toga su Veli i Mali Lošinj 1892. godine, zemaljskim zakonom austrijske vlade u Beču, proglašeni klimatskim lječilištima i oporavilištima.

U Velom Lošinju nalazi se kuća Betanija, kuća tjelesnoga i duhovnoga zdravlja u klimatsko-lječilišnom podneblju otoka Lošinja gdje se odvija projekt uz liječničku pratnju.

Sve o kući Betanija možete pogledati na linku: http://www.kuca-betanija.hr/

 

nocu3

Smještaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama koje imaju vlastitu kupaonicu, na bazi punog pansiona i prehrane prilagođene onkološkim bolesnicima.

Program uključuje: svakodnevne vježbe disanja i opuštanja u borovim šumama, rad u grupi sa psihologom, medicinska stručna predavanja, radionice o zdravoj prehrani i ljekovitom bilju, različite duhovno meditativne sadržaje te razgled prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka. 

PLANIRANI TERMINI U 2024.

24-28.4.

29.5-2.6.

25-29.9.

9-13.10.

Veličina grupe: do 12 osoba

Program je besplatan, a participacija za prijevoz iznosi 40 Eura

Prijave putem maila kod voditeljice projekta: Marica Miščančuk e-mail: maricamiscancuk@gmail.com ili mob. 098 1969 128

Program je namijenjen članovima udruge

Program možete podržati donacijom

POKLONITE REHABILITACIJU ČLANU OBITELJI, PRIJATELJU ILI POZNANIKU!!!

Za osobe oboljele od raka ovo je izuzetno koristan poklon.

Vrijednost poklon bona iznosi 350 Eura i može biti personaliziran s porukom koju želite.

Za informacije o poklon bonu i dostupnim terminima molimo Vas pošaljite upit na e-mail: udruga@budidobro.hr

 

 POMOZI DANAS ZA BUDI DOBRO SUTRA