Recepti

TORTA OD LIMETE,MENTE I JAGODA

 

Odaberite klasičnu šalicu od cca 2,5 dcl.

ZA PODLOGU:

2 ŠALICE BADEMA ( prethodno natopljenih 8 h u slanoj vodi uz dodatak 1 žličice soka od limete i zatim dehidriranih na 45•C, količina se odnosi na dehidrirane bademe)

3 - 4 ŽLICE JAVOROVOG SIRUPA

2 ŽLICE OTOPLJENOG KOKOSOVOG MASLACA

1 ŽLICA SOKA OD LIMETE

MALO VANILIJE U PRAHU

ZA KREMU:

2 1/2 ŠALICE INDIJSKIH ORAŠČIĆA (PRETHODNO NAMOČENIH 1-2 SATA. MJERICA SE ODNOSI NA KOLIČINU PRIJE NAMAKANJA)

2 ZRELA AVOKADA

1/2 ŠALICE JAVOROVOG SIRUPA

1/2 ŠALICE OTOPLJENOG KOKOSOVOG MASLACA

PAR SVJEŽIH LISTOVA MENTE 

SVJEŽE JAGODE ( dio možete staviti u sastav same kreme ili složiti na vrh torte)

PRIPREMA: Okruglom kalupu za torte stavite papir za pečenje. Sve sastojke za podlogu, osim javorovog sirupa, ubacite u multipraktik i miksajte dok ne usitnite sve sastojke. Na kraju dodajte javorov sirup i miksajte još kratko vrijeme, dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako ne dobivate ljepljivu smjesu, dodajte 1-2 žlice hladne vode. Prebacite smjesu u kalup i dobro ju utisnite u podlogu. Odložite u zamrzivač dok ne završite kremu. Sve sastojke za kremu stavite u blender pa miksajte polako uvrzacajući te miješajući štapom dok krema ne postane glatka. Kremu rasporedite po podlozi. Odložite tortu u hladnjak minimalno 4-5 sati prije serviranja. Možete ju držati u zamrzivaču. Dovoljno je da ju izvadite iz zamrzivača 20-ak minuta prije posluživanja. Prije samog serviranja posložite svježe jagode na vrh.

Dobar tek🍓