Recepti

VARIVO OD PORILUKA

Potrebni sastojci za 4 odrasle osobe:

 

3 poriluka srednje veličine

2 veće mrkve

1/2 glavice celera

3 veća krumpira

2 režnja češnjaka

kim u zrnu

maslinovo ulje, sol, papar

 

Poriluk oprati i izrezati na kolute veličine 1 cm (izrezati i zeleni dio). Također i mrkvu izrezati na kolutiće.

Na malo maslinovog ulja dinstati 5 minuta poriluk i mrkvu uz podlijevanje vrućom vodom.

Dodati sitno sjeckani celer i krumpir izrezan na četvrtine. Po potrebi uliti još kipuće vode i kuhati oko 30-45 minuta.

Na kraju dodati sito sjeckani češnjak, trećinu žličice kima, sol i papar.

Ukoliko želite gušće varivo izvadite krumpir i zgnječite ga vilicom pa ga ponovo vratite u poriluk i dobro promiješajte.

Book banner

Knjiga "Edo s ovoga svijeta"

Priče iz knjige Edo s ovoga svijeta više su od putopisa - to su sasvim osobna pisma s putovanja. Topla, duhovita i dirljiva, napisana za Edine prijatelje, ali i za sve vas, koji se odvažite uzeti knjigu u ruke i krenuti s Edom na putovanje u više od 40 zemalja svijeta i na šest kontinenata.

Cijena knjige s dostavom je 28,00 €, a sav prihod od prodaje knjige donira se Udruzi Budi dobro.