Recepti

TORTA OD ŠUMSKIH JAGODA

Odaberite klasičnu šalicu od cca 2,5 dcl.

ZA PODLOGU

2 ŠALICE BADEMA ( prethodno natopljenih 8 h u slanoj vodi uz dodatak 1 žličice limunovog soka i zatim dehidriranih na 45•C, količina se odnosi na dehidrirane bademe)

3 - 4 ŽLICE JAVOROVOG SIRUPA

2 ŽLICE OTOPLJENOG KOKOSOVOG MASLACA

1 ŽLICA LIMUNOVOG SOKA

MALO VANILIJE U PRAHU

ZA KREMU

2 ŠALICE INDIJSKIH ORAŠČIĆA (PRETHODNO NAMOČENIH 1-2 SATA. MJERICA SE ODNOSI NA KOLIČINU PRIJE NAMAKANJA)

3/4 ŠALICE KOKOSOVOG MASLACA

1/4 ŠALICE JAVOROVOG SIRUPA

1 ŽLICA LIMUNOVOG SOKA

4 ŠALICE SVJEŽIH ŠUMSKIH JAGODA

PAR SVJEŽIH LISTOVA MENTE ( ovisno o intenzitetu okusa mozete staviti vise ili manje ili izostaviti mentu)

PRIPREMA: Okruglom kalupu za torte stavite papir za pečenje. Sve sastojke za podlogu, osim javorovog sirupa, ubacite u multipraktik i miksajte dok ne usitnite sve sastojke. Na kraju dodajte javorov sirup i miksajte još kratko vrijeme, dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako ne dobivate ljepljivu smjesu, dodajte 1-2 žlice hladne vode. Prebacite smjesu u kalup i dobro ju utisnite u podlogu. Odložite u zamrzivač dok ne završite kremu.

KREMA Sve sastojke, osim jagoda, stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jagode i još malo miksajte, dok ponovo ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko podloge i odložite u hladnjak minimalno 4-5 sati prije serviranja. Možete ju držati u zamrzivaču. Dovoljno je da ju izvadite iz zamrzivača 20-ak minuta prije posluživanja.

U slast😊🍓