Recepti

VARIVO OD MAHUNA

Sastojci za 4 osobe:

  • 1/2 kg žutih mahuna
  • 3 mrkve
  • 1 žuta mrkva
  • 1 veća glavica luka
  • 4 manja krumpira
  • 2 svježa paradajza ili passatu 2.5 dcl
  • 3 režnja češnjaka
  • svježi kopar
  • maslinovo ulje, sol, papar

 

Priprema:

Mahune očistiti, oprati i prepoloviti.

Na maslinovom ulju 2-3 minute dinstati luk i mrkvu, zatim dodati paradajz izrezan na kockice i još dinstati 5 minuta uz miješanje.

Na dinstano povrće istovremeno dodati očišćene mahune i krumpir izrezan na četvrtine pa sve preliti vodom.

Kuhati dok mahune ne omekšaju, oko 50 min.

Na kraju dodati 2 žlice kopra i sitno sjeckani češnjak, sol i papar prema želji.

Ukoliko želite gušće varivo vilicom izgnječite nekoliko kockica krumpira koji se kuhao u mahunama.